Kehribar Tespih Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Kehribar Tespih Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Kehribar Tespih Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Erkeklerin özellikle günün stresinden uzaklaşmak, göz alıcı renkleriyle tarzlarının tamamlayıcı aksesuarları olarak kullandıkları tespihler, farklı model ve tasarımlarıyla tespih koleksiyonerlerini oldukça heyecanlandırmaktadır. Tespihler, bazı insanlar için öyle büyük bir tutkudur ki maddi değerler ikinci planda kalmaktadır.

Adeta değerli bir mücevher gibi sahip çıktıkları tespihleri kaybetmemek için, çeşitli isimli püsküller, tespih taneleri üzerine gümüş harflerle işlenmiş isimler gibi birçok kişiselleştirilmiş özel ürünler tercih etmektedirler. Peki, genelde erkeklerin bir aksesuar olarak kullandıkları tespihler arasında en çok tercih edilen, değerli tespih hangisi dersiniz?

Öncelikle belirtmek gerekir ki gerçek bir tespih koleksiyonerinin koleksiyonunda mutlaka bulunması gereken tespih çeşidi kehribar tespih olacaktır. Oldukça değerli olan kehribar tespih, fiyatı bakımından da diğerlerinden pahalıdır ve gerçeğini bulmak bir hayli zordur. Kehribar tespih çeşidinin bu derece değerli olmasının başlıca sebebi, kehribarın bir taş olmayıp, yıllarca fosilleşmiş canlı kalıntılarının oluşturduğu reçine olmasından kaynaklanır.

Kehribarın oluşması için üzerinden yüzlerce yılın geçmesi gerekir. Yerin binlerce metre altından zor koşullarda çıkarılan kehribarın, yüksek fiyatlarda olmasından dolayı tespih severler, damla kehribar ya da ateş kehribar tespihler yerine sıkma kehribar çeşidine yönelmişlerdir.



Kehribar Tespih’in Sırrı

Farsça “Samankapan” anlamına sahip Kehribar, fosilleşmiş bir reçineden oluşmuştur. Bilinen bazı kaynaklara göre ise “sürtünme sonrası elektriklenen sarı madde” olarak yer almaktadır. Kehribarın diğer adı ise Amber olarak bilinmektedir. Birçok değerli taşın yanında yerini alan Kehribar, özellikle süs ve eşya tarafında da değerlendirilen bir taş olarak karşımıza çıkmaktadır. Kehribar Taşı, ısıtıldığında etrafa manyetik bir enerji saçarak, güçlü bir frekansla ortama yayılmaktadır.

Kehribar, doğal ortamında bulunurken, üzerine yapışan sinek ve böcekleri reçinesi sayesinde hapsederek, bu canların taşlaşıp damla kehribarın oluşmasına neden olmaktadır. Fosilli Kehribar olarak anılan bu tarz oluşumlar, normallerine göre kehribar tespih çeşitlerine daha fazla değer katmaktadır.

Kehribarların dünya üzerinde Rusya, Litvanya, Ukrayna, Kalinigrad, Doğu Almanya ve Baltık Denizi gibi bölgelerde ortaya çıktığı bilinmektedir. Kendine has rengi ile gözleri kamaştıran sarı rengi, damla kehribarın en bilinen renklerindendir. Ayrıca nadir de olsa mavi veya yeşil renkte olanları da mevcuttur.

IMG_9752

Kehribar Tespih Nasıl Anlaşılır?

Tespihlerin, takıların ve süs eşyalarının üzerinde severek kullanılan kehribar taşları, geçmişten günümüze kadar varlığını korumuştur. Tespih tutkunlarının vazgeçilmez aksesuarı olan kehribar tespih modelinin, geçmişten günümüze severek kullanılmasın bir nedeni de güzelliğinin yanı sıra oldukça şifalı ve iyileştirici etkisinin olmasından kaynaklanmaktadır.

Özellikle değerli bir hediye olarak insanların birbirine armağan ettiği kehribar tespih çeşidinin, sahte olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu tespihin gerçek olup olmadığını anlayabileceğiniz en temel nokta kokusudur. İğne ya da metal toka gibi bir nesneyi ıslatarak kehribar tespih üzerine değdirdiğiniz zaman ortaya reçine kokusu çıkıyor ise o tespih gerçek bir kehribar taşıdır.

Kehribar Taşından Oluşan Tespihin Faydaları Nelerdir?

Kehribar tespih, doğal bir oluşumdan meydana geldiği için insana ve insan bedenine birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Özellikle şiddetli baş ağrısı, migren gibi hastalıkları bulunan insanların ağrıyı hafifletmede kullandıkları bilinmektedir. Birçok modern tıp doktorları dahi reçetede kehribar taşına da yer vererek hastaların şifa bulmasına yardımcı olmaktadır.

Kehribar tespih, onu kullanan kişinin enerjisini ortaya çıkararak hissedilir bir manyetik alan yaratmaktadır.

Nörolojik problemlerin yanında, negatif enerjileri de itmesi bakımında kişinin stres yönetimini sağlamasına yardımcı olur.

Kehribar tespih çeşidinin sol elle taşınması önerilmektedir. Bu sayede bedenin ısısıyla daha çabuk bir uyum yakalayacağına inanılmaktadır.

Bedenin ağrıyan kısımlarına kehribar taşının koyulması durumunda ise ağrıyı hafifleteceğine inanılmaktadır. Birçok eklem ağrısı ya da migren atağı yaşayan insanlar, tedavi süreçlerinin yanında kehribar taşından yapılmış kehribar tespih ya da bir süs eşyası bulundurarak hayatlarının vazgeçilmez bir tamamlayıcısı olduğunu söylemektedir.

Eğer sizin de yanınızdan ayıramayacağınız bir kehribar tespih modeliniz olsun istiyorsanız, sitemizi ziyaret ederek size en uygun tespih çeşidinizi bulabilirsiniz.